(+31) 040 239 22 90       info@markteffect.nl
EINDHOVEN – De Nuenense zakenman Benjamin Nicholson heeft de overname-activiteiten van Dynamic Concepts Consultancy (DCC) in augustus afgerond. Eindhovense ondernemer Mark de Ruiter droeg afgelopen juni dit jaar het stokje over aan Nicholson. Het in 2004 door De Ruiter opgerichte DCC is gespecialiseerd in bezoekers- en consumentenbeleving en doet hoofdzakelijk onderzoek in de toeristisch recreatieve sector.

 

Nicholson begon in 2014 als business development manager bij het bedrijf en bouwt met de overname de positie in de leisure branche verder uit. ‘De visie van DCC is geïnspireerd op de beleveniseconomie. Hoe beleven mensen datgene wat hen aangeboden wordt? Het is ons doel om de beleving van mensen continue en direct te verbeteren. Door middel van kwalitatief onderzoek en innovatieve onderzoeksmethoden stellen wij hier onze klanten toe in staat’.

De Ruiter maakt de overstap van de dienstverlenende kant naar het ondernemerschap binnen de leisure sector. ‘Vorig jaar zomer besefte ik mijzelf dat ik zover was om mijn grote dromen achterna te gaan. Het idee van een eigen pretpark is altijd blijven lonken. De groei en specialisatie van Dynamic Concepts heeft mij op dit punt gebracht, zoals de bedoeling was bij het oprichten hiervan. Het trouw blijven aan mijn eigen gestelde ambities zorgde ervoor dat ik het bedrijf ter overname aan Benjamin aanbood,’ aldus De Ruiter.

Nicholson: ‘De laatste jaren heeft Dynamic Concepts een enorme groei doorgemaakt. Mede door deze groei ontstond er een natuurlijke behoefte aan een ander type management. Mark signaleerde dit en gaf mij deze kans. Omdat ik al verantwoordelijk was voor de commerciële zaken binnen het bedrijf voelde het heel natuurlijk. De overgang is soepel en positief verlopen’.

 

Over Dynamic Concepts Consultancy DCC is met vestigingen in Eindhoven, Oisterwijk en Groot Brittannië een speler van betekenis. Het bedrijf is partner van House of Leisure en in de branche gespecialiseerd in bezoekers- en consumentenbeleving, impactstudies rondom toeristisch recreatief beleid en haalbaarheidsonderzoeken voor gebiedsontwikkeling. DCC is actief als kennispartner van Visit Brabant en werkt onder andere voor Libema, Eindhoven 365, Stadsschouwburg Amsterdam en VVV Limburg en Brabant. Daarnaast heeft het bedrijf een strategisch samenwerkingsverband met de academie toerisme en recreatie van de NHTV in Breda.