Circo Circolo, Liempde

Dynamic Concepts hield in 2012 voor de derde keer een onafhankelijk onderzoek onder de bezoekers van het festival Circo Circolo. Het doel van dit belevingsonderzoek is inzicht bieden in de achtergrond en het bezoekgedrag van de bezoekers, alsmede de waardering voor het evenement als geheel en voor verschillende aspecten van Circo Circolo. Ook is gekeken naar de bekendheid van het gebied waarin het festival plaatsvond: “Het Groene Woud”.

Circo Circolo

Circo Circolo is hét internationale festival voor Circustheater in Nederland en presenteert de internationale ontwikkelingen in het nieuwe circus.

Circo Circolo 2

Het circustheater kenmerkt zich door de integratie van traditionele circusacts als jongleren en acrobatiek met moderne dans, muziek, vormgeving en theater tot totaalvoorstellingen. In totaal hebben 22.000 bezoekers kunnen genieten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verschillende kunstdisciplines.

Belevingsonderzoek onder het publiek

Dynamic Concepts heeft tijdens en na afloop van het festival een onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers. Middels een digitale enquête zijn ruim voldoende respondenten geworven en is de representativiteit gegarandeerd.

Circo Circolo 1

In het onderzoek is inzicht verkregen in onder andere het bezoekgedrag en bezoekreden. Ook is onderzocht welke mediakanalen het grootste bereik hebben hoe de bezoekers het festival ervaren en beleefd hebben.

Daarnaast is de sponsoreffectiviteit onder de loep genomen en is de bekendheid van de omliggende regio in kaart gebracht. Dit alles is vergeleken in een trend analyse met eerdere jaren.

Aan de hand van deze analyses en suggesties van het publiek zelf zijn heldere aanbevelingen en concrete handvatten opgesteld. Dit biedt een solide basis om verdere ontwikkelingen naar de toekomst in gang te zetten.

Onder aan deze pagina kunt u een deel van de onderzoeksresultaten terugvinden in het verslag van Circo Circolo.

De toekomst

De organisatie van Circo Circolo is nu druk bezig een succesvolle editie op te zetten in 2014. Op basis van onder andere onze aanbevelingen zal de aankomende editie nog spannender, vernieuwender en toonaangevender worden.